Hit the ground running

Als snelgroeiende organisatie wordt AWL-Techniek steeds beter in het inwerken van nieuwe medewerkers. Wij zijn enorm gegroeid en in de afgelopen drie jaar hebben zijn we gegroeid naar meer dan 750 medewerkers. Daardoor zijn wij ondertussen best wel ervaren met ‘onboarding’ en vinden het fantastisch om nieuwe collega’s snel zelfstandig en succesvol te maken.

Naast nieuwe collega’s, hebben wij per jaar ook ongeveer 60 stagiaires. Om voor zowel stagiaires, trainees als nieuwe collega’s alles in goede banen te kunnen leiden, zijn onze werkinstructies goed vastgelegd en zijn onze collega’s gewend aan het opleiden/inwerken van nieuwe collega’s. Met deze kennis in onze achterzak hebben we bij AWL in de afgelopen jaren een onboardingsprogramma ontwikkeld waar we trots op zijn en die we graag met je delen.

Wat mag een nieuwe collega van ons verwachten?

Voor de eerste werkdag

  • Duidelijke informatie over al onze regelingen bij het tekenen van het contract;
  • Direct na het tekenen van het contract wordt er toegang verleend tot onze onboardingsapp met de benodigde informatie over onze organisatie.

De eerste werkdag

  • Er is een gezamenlijk welkom met alle nieuwe collega’s die tegelijk starten. Daarnaast worden alle benodigde spullen klaar gelegd;
  • Op de eerste werkdag wordt er een buddy toegekend. Wij werken met een buddy, omdat wij bij AWL geloven dat een buddy goed kan helpen met het wegwijs worden in de organisatie.

De eerste weken

  • In de eerste week wordt er een duidelijk inwerkplan meegegeven met opdrachten voor de eerste 10 dagen;
  • In de eerste weken wordt er toegang gegeven tot onze AWL Academy. In deze AWL Academy bevinden zich meer dan 60 trainingen gericht op zowel hard-als soft skills. Van handlassen tot de Spaans taal en van Getting Things Done tot aan robotsimulatie. Onze medewerkers kunnen ongelimiteerd zich aanmelden en zichzelf blijven ontwikkelen!

Je eerste 100 dagen

  • Er wordt een driedaagse training verzorgt waarin je alles leert over de verschillende werkprocessen binnen AWL;
  • Er wordt een evaluatiegesprek gehouden na twee maand om te evalueren of de verwachtingen ook waarheid zijn geworden;
  • Er wordt een plan gemaakt waarin de verwachtingen worden vastgelegd. Daarbij horen dan ook duidelijk gestelde doelen en de stappen die nodig zijn om dit te bereiken.

Na 100 dagen onboarding, volgt het reguliere ontwikkelingssysteem van AWL. Uiteraard betekent dit niet dat het opleiden en ontwikkelen klaar is. Wij willen blijven helpen in het ontwikkelen van onze medewerkers. Persoonlijke coaching door de teamleider speelt hierbij dan ook een essentiële rol.

Welkom @AWL! Hit the ground running.

Hendrikus ter Horst
HR Manager

Gepost op 2 oktober 2019

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Career development of Cees-Jan Braam

Loopbaanontwikkeling van Cees-Jan Braam

Week van de Loopbaan | Bert van Kolthoorn

Bianca van As

Vrouwen in de techniek | Bianca van As

AWL-Techniek Holding B.V.