Over AWL

AWL is een machinebouwer met een sociaal hart, een wereldspeler met een lokale ziel. Klanten heten bij ons samenwerkingspartners. Verschillende culturen, talen en landen staan binnen AWL dagelijks met elkaar in contact. Leren van elkaar, samen werken, samen leven. Wij werken aan oplossingen die deze tijd van ons vraagt, rond thema’s als digitalisering, automatisering en logistiek.

Disciplines en competenties

Als systeemintegrator levert AWL meerwaarde als specialist in punt- en booglassen en in laserlassen. Tegenwoordig zijn andere automatiseringstechnieken, zoals lijmverbindingen, visionsystemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid net zo belangrijk. Bij ons zijn alle disciplines vertegenwoordigd. AWL richt zich op zowel de auto-, metaalverwerking- en automatiseringsindustrie waar hoge automatiseringsniveaus en hoge mate van flexibiliteit essentieel zijn.

Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ondersteunen wij onze klanten overal in de wereld. Hiermee garanderen wij de globale productiviteit van onze klanten door middel van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologieën.

AWL is een particulier bedrijf, met meer dan 600 werknemers wereldwijd.

Ervaring en onderzoek

De voorsprong die AWL had met laserlastechniek, zorgde ervoor dat AWL de voorkeursleverancier werd voor toeleveranciers van de auto-industrie. Jaarlijks worden met AWL-machines onderdelen gemaakt voor tien miljoen auto’s wereldwijd. AWL heeft het vermogen behouden om, ondanks de grootte, snel te kunnen schakelen, om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van de klant.

AWL investeert veel in onderzoek en ontwikkeling. De Research & Development-afdeling is in zes jaar tijd gegroeid van vier naar veertig medewerkers. Deze afdeling is een belangrijke schakel in de vooruitziende blik van het bedrijf en daarmee met het zekerstellen van de toekomst, in nieuwe technologieën en markten. Onze klanten profiteren hiervan mee.

De mogelijkheden en ideeën bij AWL

AWL is een bedrijf dat zich onderscheidt door goed werkgeverschap, waarbij ‘goed zijn voor de medemens’, de kern vormt. Bij AWL krijgen medewerkers de ruimte zich te ontwikkelen. Dat creëert een energieke omgeving, waarin mogelijkheden en ideeën welkom zijn en bijdragen aan de beste oplossingen voor onze klanten.

AWL heeft in de afgelopen 30 jaar een reputatie opgebouwd van een bedrijf dat durft te investeren; in duurzame klantrelaties, nieuwe ontwikkelingen, technologieën, onderwijs, medewerkers én in zichzelf.

Sommige dingen automatiseren we niet

Stuur ons een bericht en we komen zo snel mogelijk bij u terug