Technisch Traineeship

Jouw technische carrière bij AWL

Heb jij net jouw diploma gehaald en ben je op zoek naar een baan als technicus? Wil je werken in een organisatie waar je meteen je kennis en expertise in de praktijk kan toepassen? AWL heeft een technische traineeship ontwikkeld voor gedreven technische talenten. Bij AWL krijg je de ruimte om meer te leren, te groeien en natuurlijk aan je ambities te werken!

Reden voor een traineeship

Bij AWL geloven we dat een traineeship een ideale start van jouw carrière is om twee hoofdredenen:

Talentontwikkeling: We geloven in een lange termijn benadering van talentontwikkeling. Als een startende professional ben je je soms niet helemaal bewust van je eigen talenten. Wij geven jouw de mogelijkheid om dit te ontdekken voordat je je eigen expertise en talenten gaat ontwikkelen.

Beste plek vinden: Voor een succesvolle lange termijn verhouding tussen jou en AWL, is het vinden van jouw perfecte werkplek tijdens de traineeship de sleutel. Het werken op verschillende afdelingen zorgt dat je voor jezelf de beste keuze kunt maken.

Luc ging je voor

‘’Na het voltooien van de Mechanical Engineering cursus, ben ik op zoek gegaan naar een baan. De technische traineeship van AWL heeft mij de mogelijkheid gegeven om veel te leren. De eerste maanden heb ik op de assemblageafdeling gewerkt. Daarna heb ik een aantal weken gewerkt in de mallenbouw. Door het werken in de fabriek kreeg ik een goede indruk van het beroep; ik leerde bepaalde projecten en machines van AWL goed kennen. Als Engineer is het belangrijk om theorie en praktijk te combineren. Na de periode dat ik in de fabriek werk, ga ik ongeveer zeven maanden op de robotsimulatieafdeling werken en daarna nog negen maanden bij Mechinal Engineering. Deze traineeship geeft je niet alleen meer inzicht en kennis over de verschillende afdelingen, maar laat je ook kennis maken met de medewerkers van AWL.’’

– Luc Prins

Het programma

  • Een duur van twee jaar;
  • Het programma is een blauwdruk, personaliseren is mogelijk;
  • Het programma wordt passend gemaakt bij jouw ambities en AWL’s werkbeschikbaarheid;
  • Als er niet meteen plek is in de werkplaats, volg je eerst een ander kort introductieprogramma op een andere afdeling (bijv. Robotica of PLC).

Andere voordelen

  • Jaarlijkse reis met de traineeship groep naar bijv. Volkswagen;
  • Jaarlijks groepsthema voor trainingen;
  • Carrièrebegeleiding: beoordelingen en intervisie;
  • Interne training en scholing (AWL Academy)
  • Mogelijkheden tot externe (technische verdieping) training

Koen’s ervaring

‘’De technische traineeship sprak mij aan omdat je de mogelijkheid hebt om jezelf te verdiepen in verschillende afdelingen. Vanwege mijn achtergrond in Logistiek Management, startte ik bij Logistic Engineering. De volgende stap is voor mij werken op de assemblageafdeling waar ik de functie van Project Coordinator op me ga nemen. Mijn ambitie is om Project Coordinator of Project Manager te worden. De vele mogelijkheden en de technische branche waren voor mij de beslissende factoren om deze technische traineeship bij AWL te doen.’’

– Koen Dekker

Geïnteresseerd?