Van elektromonteur naar robotprogrammeur

Ben jij elektromonteur met ambitie, op zoek naar een volgende stap in jouw carrière en ligt je interesse bij robotica en industriële automatisering? Dan is de AD-opleiding Industriële Automatisering en Robotica misschien wel iets voor jou!

Deze stap maak je bij AWL

AWL is een systeemintegrator van state-of-the-art geautomatiseerde hightech machines voor verbindingsprocessen met wereldwijd meer dan 775 medewerkers. Investeren in onderwijs betekent voor ons investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en de toekomst van AWL. Daarom bieden wij jou als elektromonteur de AD-opleiding Industriële Automatisering en Robotica aan.

Uitwisselingsprogramma: Industriële Automatisering en Robotica

Hoe ziet het traject bij AWL eruit?

Je komt in dienst bij AWL als elektromonteur en volgt tegelijkertijd de tweejarige deeltijd opleiding, welke wordt bekostigd door AWL. Door werken en leren te combineren, kan je kennis op doen over (nieuwe) taken en methodes binnen dit vakgebied. Zo kun je de theorie verbinden met de praktijk en deze direct toepassen.

Na de opleiding

… ben je nog niet klaar! Na het afronden van jouw studie is het doel dat je doorstroomt naar onze robotafdeling om robotprogrammeur te worden en ga je het 100-dagen programma van AWL volgen. In slechts 100 dagen leren wij jou verschillende robotmerken te programmeren.

De opleiding bij Windesheim

Ieder halfjaar staat een taakgebied centraal waarin jij wordt voorbereid op een functie in de industriële automatisering en robotica. Dit ziet er als volgt uit:

  1. Field Technician: hier leer je de vaardigheden om machines te assembleren en in bedrijf te stellen en te houden. Niet alleen intern, maar ook op locatie bij de klant.
  2. Programmer: gedurende dit halfjaar leer je op basisniveau en binnen een projectgroep geautomatiseerde machines en systemen te programmeren.
  3. Integrator: hier leer je hoe je een subsysteem ontwerpt, realiseert en integreert in een machine.
  4. Afstudeeropdracht: de laatste stap om jouw opleiding af te ronden. Samen gaan wij kijken naar een onderzoek passend binnen het werkveld en jouw interesses.

PLC en robotprogrammeren in slechts 100 dagen!

Nog wat belangrijke criteria

Wij vragen van jou minimaal drie jaar werkervaring als elektromonteur. Je krijgt een jaarcontract met uiteraard de intentie deze uiteindelijk om te zetten naar een vast contract. De opleiding wordt betaald. Hier wordt een studieovereenkomst voor opgesteld.

Interesse?