100-dagen programma

In slechts 100 dagen leren wij jou programmeren of assembleren

De techniekwereld is ‘booming’. Er worden fantastische banen aangeboden en de machinebouw draait op volle toeren. Ook AWL biedt fantastische banen aan, maar wij zijn niet zomaar een werkgever. Bij ons ben je namelijk nooit uitgeleerd en dat komt door de opleidingsmogelijkheden die wij aanbieden. Zo hebben wij zelf ons 100-dagen programma ontwikkeld waarin jij kan kiezen voor het PLC-, Robotica- of Assemblagetraject.

In slechts 100 dagen

Ondanks alle focus op de Industriële Automatisering duurt het opleiden naar een goed niveau van assembleren en programmeren vaak meer dan twee jaar. En daar zagen wij een uitdaging! Het is ons gelukt: AWL leert jou binnen 100 dagen programmeren of assembleren!

 

PLC and robot programming in just 100 days!

We got your back

In ons eigen 100-dagen programma stomen onze ervaren collega’s jou als startende technici, zij-instromer of professional klaar voor het programmeren van onze complexe hightech machines. Wij begeleiden jou in verschillende modules om zo een zelfstandig professional te worden. In ons 100-dagen programma leer je naast de software- en assemblage standaarden en normen ook jouw projectvaardigheden en soft skills verder te ontwikkelen.

Ons traject is uniek!

AWL beschikt over eigen, unieke opleidingsprogramma’s op het gebied van assembleren en PLC- en robotprogrammeren. Tijdens de opleiding maak jij gebruik van echte machineonderdelen en ben je werkzaam in een veilige én hightech trainingsomgeving (ons Experience Center).

Robotprogrammeren

Bij AWL werken wij met verschillende merken robots in onze machines, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Dus wanneer je kiest voor ons 100-dagen robotprogramma, leer je niet één robotmerk, maar diverse robotmerken als Kuka, Fanuc en ABB programmeren. En dat is uniek!

PLC programmeren

Elke machine is voorzien van slimme besturing. AWL is gespecialiseerd in het maken van PLC-programma’s voor de merken Siemens en Allen Bradley. Na het volgen van ons 100-dagen programma kan jij geheel zelfstandig PLC-programma’s programmeren.

Assembleren

Tijdens het assemblageprogramma leer je van ervaren collega’s eerst de AWL basis bewerkingen en de diverse verbindingstechnieken voor het assembleren van machines. Naast ‘standaard’ machines gelooft AWL in het produceren van modulaire machines en daarom word je ook getraind op het kunnen assembleren van beide machines.

Renco ging je voor

”Al van jongs af aan lag mijn interesse in de techniekwereld, met autonoom functionerende installaties en machines in het bijzonder. Gedurende mijn opleiding ‘Industriële automatisering’ heb ik kennis gemaakt met zowel de sector fabrieksautomatisering als procesautomatisering. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de procesautomatisering, wilde ik graag de overstap maken naar de andere kant; fabrieksautomatisering. De keuze voor AWL was makkelijk gemaakt. AWL is een vooraanstaand hightech bedrijf met ambitie en groeipotentie dat investeert in haar mensen. Dat zijn toch allemaal pluspunten! Een voorbeeld van het investeren in mensen is mijn inwerkperiode. Ik heb bij AWL het 100-dagen programma gevolgd waarbij AWL je alle benodigde basis en product specifieke knowhow leert met persoonlijke begeleiding en vrijstelling van projectuitvoering. In 100 dagen kon ik al PLC programmeren. Een zeer goede start in een nieuwe werkomgeving.”

– Renco Jonkman, PLC Control Engineer

Dit biedt AWL jou:

  • Toegang tot onze hightech machines
  • Training van professionals met ervaring
  • Persoonlijke coaching op soft skills door onze interne trainer/coach
  • Goede arbeidsvoorwaarden met een duidelijk loopbaantraject en passend salaris
  • Een jonge energieke organisatie, met meer dan 15 personeelsuitjes per jaar
  • Een sportprogramma met professional trainer

Heb jij het in je?

Twijfel dan niet langer. Elk kwartaal hebben wij namelijk een aantal plekken vrij om mensen op te leiden. Er zijn twee voorwaarden: een afgeronde HBO- of WO-opleiding op elektrotechnisch vlak en een tikkeltje lef.

Interesse?

Ja, ik heb interesse