Jouw loopbaan @AWL

Je loopbaan begint bij het betreden van de arbeidsmarkt. Vanaf dat punt maak je de eerste meters in je carrière. In het begin nog een beetje diffuus, maar na enkele jaren merk je dat je voorkeuren en/of aanleg hebt voor bepaalde taken en rollen. Binnen AWL vinden we het belangrijk dat ‘starters’ in die eerste meters goed begeleid worden. Die eerste meters bepalen namelijk voor een groot deel je toekomstige professionele gedrag en geven richting aan je loopbaan. Je komt net van je studie en ervaart dat je studie meer een soort van ‘startkwalificatie’ is, dan dat je meteen volledig arbeidsmarktfit bent. Om die fit zo goed en spoedig mogelijk te laten verlopen zet AWL bewust in op inwerkprogramma’s. Hierdoor ervaar je als starter dat je de tijd en begeleiding krijgt om te groeien.

We bieden hierin enerzijds opleiding voor de ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden, communicatie, persoonlijke effectiviteit, tijdsmanagement, taalcursussen, etc. en anderzijds technische basiscursussen waarmee je de verschillende disciplines (bijv. PLC besturingstechniek voor beginners) in de organisatie leert kennen.

Het mooie van ons vakgebied is dat de techniek zo frequent verandert dat je tijdens je loopbaan nog regelmatig zal ervaren dat je weer een soort ‘junior’ bent in een bepaald thema. Je bent letterlijk en figuurlijk nooit uitgeleerd. Vandaar dat AWL ook waarde hecht aan programma’s die de ervaren professional de gelegenheid geeft zijn loopbaan een impuls te geven. Dit kan door middel van opleidingen, trainingen, coaching, noem maar op. Belangrijk hierbij is dat je met elkaar altijd op zoek bent naar wat de organisatie van je vraagt en of dat nog matcht. Daarnaast kan je als professional bij je leidinggevende aangeven wat je wilt/ambieert, om te kijken of je daarmee kan aansluiten bij de ontwikkeling van de organisatie. Je zal niet de eerste zijn die begonnen is als monteur en doorgroeit naar teamleider. Vraag Chris Testerink maar eens naar zijn loopbaanstappen, ooit na een afgeronde niveau 4 BOL-opleiding begonnen en nu, na zijn PTH (HBO) en teamleider bij Mallenbouw, is hij teamleider bij Assemblage.

Je loopbaan is continu in beweging, omdat je omgeving dit van je vraagt (werkzaamheden veranderen), maar ook omdat je dit van jezelf kan vragen. Wat wil je, wat kan je en maak dit bespreekbaar. Dat wil niet zeggen dat er altijd meteen een match is met wat de organisatie vraagt, maar hiermee blijf je wel je eigen loopbaan bewuster regisseren. Ontwikkelingsvragen komen hiermee in beeld en kunnen gezamenlijk worden ingevuld. Ontwikkeling is nodig om de toekomst van AWL te realiseren; en daar maken we samen deel van uit.

Door Chris Meijnen, Coördinator Training en Onderwijs

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Career development of Cees-Jan Braam

Loopbaanontwikkeling van Cees-Jan Braam

Week van de Loopbaan | Bert van Kolthoorn

Bianca van As

Vrouwen in de techniek | Bianca van As

AWL-Techniek Holding B.V.