Meet the people | Van monteur bij de marine naar Sales Engineer: Lennarts carrière bij AWL

Bij AWL geloven we dat een passie voor technologie deuren kan openen naar diverse loopbanen. Lennarts reis van marine monteur naar technisch sales engineer laat zien hoe toewijding en de juiste kansen kunnen leiden tot professionele groei.


Lennart van den Hardenberg - Technical Sales Engineer 

Waar techniek en avontuur elkaar ontmoeten
Lennarts fascinatie voor techniek begon al op jonge leeftijd. Als tiener was hij altijd aan het bouwen, experimenteren en leergierig om meer over technologie te ontdekken. Gedreven door zijn liefde voor avontuur en praktisch werk, trad hij op 16-jarige leeftijd toe tot de marine, waar hij werkte aan geavanceerde systemen aan boord van marineschepen. Deze ervaring gaf hem een uitzonderlijke basis, waarbij hij technische vaardigheden toepaste in echte, stressvolle omgevingen—een uitstekende leerschool voor zijn toekomstige carrière.

Een frisse start bij AWL
Na zijn tijd bij de marine zocht Lennart een nieuwe uitdaging in het burgerleven. Aangetrokken door de mogelijkheden, kwam hij bij AWL terecht, om zo met technologie te blijven werken en tegelijkertijd zijn opleiding voort te zetten. Met steun van AWL en de Techniek Academie in Harderwijk groeide Lennart snel van een elektricienrol naar het beheersen van PLC-programmering. In deze periode behaalde hij ook zijn diploma aan de HAN University of Applied Sciences, terwijl hij fulltime werkte. Lennarts reis is een perfect voorbeeld van hoe AWL haar medewerkers ondersteunt om te groeien via onderwijs en werkervaring.

Combineren van techniek en sales
Naarmate Lennart zich verder ontwikkelde bij AWL, vielen zijn diepgaande technische vaardigheden en leergierigheid op bij ons verkoopteam. Hij ging een nieuwe uitdaging aan en maakte de overstap van een puur technische rol naar die van Technical Sales Engineer. In deze functie zet Lennart zijn technische expertise in voor klantgerichte oplossingen. Daarmee helpt hij klanten de juiste technologieën te vinden die aan hun behoeften voldoen. Door zijn unieke achtergrond begrijpt hij zowel de technische als de commerciële kant van het bedrijf.

Bij AWL moedigen we onze collega’s aan om nieuwe mogelijkheden te verkennen en zichzelf uit te dagen. Of je nu wilt doorgroeien in de techniek, wilt overstappen naar sales, of een andere richting wilt inslaan, AWL biedt de ondersteuning die je nodig hebt om te slagen.

Klaar om je carrière bij ons op te bouwen? Sluit je aan bij AWL en ontdek waar jouw passie voor technologie je kan brengen!

Lennart op zijn eerste beurd met zijn team! 

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Meet the people | Van monteur bij de marine naar Sales Engineer: Lennarts carrière bij AWL

Meet the people | Van monteur bij de marine naar Sales Engineer: Lennarts carrière bij AWL

Career development of Cees-Jan Braam

Loopbaanontwikkeling van Cees-Jan Braam

AWL-Techniek Holding B.V.